Zelf je vloer leggen

Hubo.be/nl/hulp-en-advies

Zelf een nieuwe vloer leggen of je oude vloer vervangen? Denk dan ook aan de isolatie ervan! De meeste soorten vloerbekleding vragen bovendien om een mooie egale ondergrond, vergeet dus op voorhand de vloer niet te egaliseren. In deze ‘Hulp en Advies’ pagina’s vind je allerlei handige tips en stappenplannen om zelf een mooie vloer te leggen. Doe het zelf met Hubo!

Het leggen van een PVC click vloer Goodflooring.

Al onze PVC Click vloeren hebben een click systeem waardoor u uw vloer heel eenvoudig zelf kunt leggen.
Met onze handleiding is uw PVC Click vloer zo gelegd.

Benodigde materialen:
– een rubberen hamer
– een duimstok / rolmaat
– een winkelhaak
– een fijngetande zaag of decoupeerzaag
– een legset bestaande uit: aanslagblok, aanslagijzer en afstandspietjes
Wellicht is het verstandig om een StartKit aan te schaffen.

Zorg dat de ondergrond schoon, vlak, droog en goed dragend is. Verwijder oude tapijt- en lijmresten en schroef eventueel losse vloerdelen vast.

Om het PVC Click tegen een eventueel te hoog vochtgehalte in de ondervloer te beschermen dient u eerst een dampdichte isolatiefolie aan te brengen. Dit is noodzakelijk bij betonvloeren, kelders, nieuwbouwwoningen, vloeren waar men als onder- of bovenvloer met een natuurproduct werkt en bij gebruik van vloerverwarming. Bij het gebruik van dampdichte folie de naden goed afplakken en de folie rondom omhoog tegen de wanden plaatsen. Als het PVC Click gelegd is, de folie gelijk afsnijden met de bovenzijde.

Het is verstandig het PVC Click te laten acclimatiseren om eventuele problemen door krimpen of uitzetten te voorkomen door het minimaal 48 uur, liever nog iets langer, in ongeopende verpakking liggend in de te beleggen ruimte op temperatuur te laten komen. Houd u er rekening mee dat u voldoende PVC Click heeft (10% zaagverlies). Voor de plinten is het zaagverlies ongeveer drie tot vijf procent. Met behulp van de afstandspietjes moet u bij het leggen van het PVC Click 10 mm ruimte aanhouden, ook bij de kozijnen en dorpels in huis.
(Haal deze er weer uit als de vloer is gelegd, zodat de vloer kan uitzetten).

U kunt de PVC Click vloer natuurlijk ook door ons vakkundig laten leggen. Informeer naar de prijzen en voorwaarden.

PVC Kopen? Dé Specialist In PVC Vloeren In Den Bosch.
Al onze PVC vloeren zijn geprijsd incl egaliseren lijmen en leggen. vraag een van onze verkopers naar onze scherpe prijs. Met PVC vloeren kunt u gemakkelijk de woonstijl creëren die u wenst. De Bossche Tapijtschuur heeft de grootste collectie PVC vloeren in de regio den Bosch, bij ons vind u voor bijna elk budget een PVC vloer.

PVC vloeren inclusief laten leggen inclusief egaliseren FredParket.nl.
Een pvc vloer is gemaakt van verschillende lagen kunststof. Pvc vloeren zijn betaalbare alternatieven van parket en natuursteen. Je kan pvc grofweg op 2 manieren leggen: verlijmen of zwevend leggen

Pvc vloeren prijzen

Soort pvc vloer
Materiaal*
Montage*
Pvc vloer verlijmen € 16 € 14
Pvc vloer zwevend leggen € 20 € 12

* Vanaf-prijs pvc vloer per m2.

De prijs van een pvc vloer is onder meer opgebouwd uit het materiaal en de legkosten.

  • Een plak pvc vloer is qua materiaal goedkoper in aanschaf, maar voor de montage betaal je meer: het leggen van deze vloer is vakwerk.
  • Bij een losliggende pvc vloer betaal je voornamelijk voor het materiaal.

Pvc vloer leggen Prijzen en offertes vergelijken Slimster.
Een pvc vloer zwevend leggen is vergelijkbaar met het aanbrengen van kliklaminaat: je klikt de pvc stroken of tegels in elkaar. Deze stroken liggen los op de ondervloer. Heb je het materiaal bepaald en aangeschaft? Dan ligt het legverband ook vast. Klik pvc is eenvoudiger zelf te leggen dan plak pvc, het wordt niet voor niets de opvolger van laminaat genoemd.

Top 5 Meest Gemaakte Fouten bij het Vloer Leggen Installeren.
Kies voor een specialist! Twijfel je over het zelf leggen van jouw vloer? We raden aan om bij specialistische vloeren als een visgraat verband op het eenvoudige visgraat laminaat met click-verbinding en starterskit na een specialist in te schakelen. Een eiken houten visgraat vloer of een bijvoorbeeld een PVC vloer is een klus voor een vakman die hiervoor de juiste training en opleiding heeft gevolgd.

PVC Vloeren bij TMC Wonen in Goes, Kruiningen en Bergen op Zoom.
Click PVC, los gelegde PVC en Connect PVC met bijvoorbeeld een zwaluwstaart verbinding zijn redelijk eenvoudig zelf te leggen. Deze vloeren liggen zwevend niet vast aan de ondervloer en zijn makkelijk mee te verhuizen. Bij zelfklevende PVC en volledige verlijmde PVC vloeren is het aan te raden om de vloer te laten leggen en egaliseren door een vakman van TMC Wonen.

PVC vloer leggen op beton door Thuisin professioneel en snel.
Zelf egaliseren of leggen op beton is iets wat wij afraden, een pvc vloer moet je laten leggen door vakmensen. Het leggen van een pvc vloer op beton lijkt namelijk simpel, maar door kleine oneffenheden op het beton is het lastiger dan je denkt.

PVC vloeren Klusadvies KLUSWIJS Bouwmarkt.
Klik PVC is per vierkante meter duurder, mede omdat daar een ondervloer voor nodig is. Hier kun je echter makkelijk geld op besparen door de vloer zelf te leggen. Plak PVC is goedkoper, heeft geen ondervloer nodig, maar is lastig te leggen.

 

Mortex applicators

Rogita BVBA is gespecialiseerd in het plaatsen van Mortex en Microtopping applicators.

Mortex en Microtopping  is een multifunctionele cementpleister voor het bekleden van minerale oppervlakken (vloeren, muren, waterpartijen, werkbladen, enz.) Deze waterdichte coating op basis van cement en kalk kan gemengd worden met kleurpigment naar keuze. Mortex heeft een groot voordeel: het kan op bijna alle ondergronden toegepast worden: vloeren, muren, werktafels, meubels , enz. Dankzij de waterdichte eigenschappen kan Mortex en Microtopping probleemloos gebruikt worden voor stortbaden en zwembaden. Mortex wordt in twee of drie lagen toegepast, afhankelijk van de decoratieve functie of waterdichtheid.